Cathrine i Honduras

Cathrine i Honduras.

Youth for Honduras.


Cathrine Sørensen er vokset op i Silkeborg som en del af fællesskabet i SIlkeborg Baptistmenighed, hvor hun fortsat er medlem. Hun er uddannet fra Københavns Pædagogseminarium i 2011.


Cathrine har siden 2012 boet i Honduras hvor hun fra 2012 til 2016 ledede ungdomspro-grammet Youth Community and Transition Project på børnehjemmet Emmanuel, et program der skulle klargøre de unge til den omvæltning det er at flytte fra et børnehjem, hvor de havde boet måske største delen af deres liv (et lukket samfund

med alt på campus) til et liv ude isamfundet, som kun få af dem har viden og kendskab til.


I 2016 stiftede hun sammen med The World Orphan Fund organisationen Youth for Honduras, som er et transition program for unge der er klar til at starte et liv ude i samfundet efter at have opholdt sig på et børnehjem. Programmet er bygget således op, at de unge får bostøtte i organisationes lejligheder det første år, samt gennemgår et program der skal klargøre de unge til de nye udfordringer, de vil møde. Efter første år i beskyttede omgivelser flytter de unge ud i boliger efter eget valg. De unge kan vœre tilknyttet programmet i 1 år, hvis de blot ønsker at arbejde, 2 år hvis de ønsker at tage en teknisk uddannelse, og 4 år hvis de ønsker en vidergående uddannelse. Så lœnge de unge er tilknyttet programmet modtager de økonomisk hjœlp og støtte, og det forventes, at de unge deltager I månedlig aktiviteter.


Udover transition programmet støtter Youth for Honduras også op om de forskellige børnehjem i forberedelsen af deres unge, før de skal forlade børnehjemmene. Dette giver de unge en bedre forståelse af den virkelighed de skal ud til, samt forbereder dem mentalt og emotionelt på de kommende udfordinger så som studie, job, venskaber, økonomi ect. Som de vil møde ude I samfundet


Youth for Honduras er i partnerskab med to forskellige organisationer (ud over The World Orphan Fund). Det ene partnerskab er med Timotes programmet - et mentorship program, som de danske og honduranske baptiskers ungdomsforbund kører, støttet af Dansk Ungdomsfœllesråd. Det andet er med SURF (Step up for Rights of Femals) som er et womens empowerment program støttet af +Erasmus (EU Commisionen) hvor vi I samarbejde med organisationer fra Litauen, Senegal og Indien arbejder på at forbedre unge kvinders vilkår.


Cathrine er gift med Mayron og sammen har de Maunus.


Cathrines kontaktinfo og blog:

E-mail: cathrinesorensen(at)yahoo.dk

Blog: http://myadventure-cathrine.blogspot.dk/


Youth for Honduras: http://transitionhonduras.org/


The World Orphaant Fund: https://www.theworldorphanfund.com/


BBU - Timoteos: https://bbunews.dk/?id=760051


Menigheden støtter Cathrine gennem forbøn, interesse, indsamling og gaver.

Bidrag kan sendes til menighedens konto 2380-5403162485 mrk. "Cathrine"


Menighedens kontaktperson til Cathrine Sørensen er:

Søren P. Grarup. Tlf. 29 06 78 18   E-mail: spgrarup(at)paradis.dk